Publikáció

FORMAI ELVÁRÁSOK A SAJTAKADÉMIA KONFERENCIA TUDOMÁNYOS KÖTETÉHEZ

Tartalom: a kötet tanulmányai önálló művek, elkészítésének célja, hogy a Sajt – Tudomány – Turizmus témahármasán belül található tudományos munkákat egy csokorba gyűjtse. A Sajtakadémia tudományos kötetében a sajt, mint központi téma a vezérfonala a különböző tudományágak keretein belül készült eddigi publikációknak, témafelvetéseknek, dolgozatoknak és a jövőbeli kutatásoknak egyaránt.

A kötet legfontosabb célja, hogy a sajttal kapcsolatos tanulmányokat, ismereteket összegyűjtse és a nagyközönség, az érdeklődő szakmabeliek és kutatók számára egy helyen elérhetővé tegye. A publikációk lektorálást követően ISSN-számmal ellátott tanulmánykötetben fognak megjelenni.

Nyelvezet: Közérthető legyen, de a tudományosság követelményeinek feleljen meg. Kerüljük a nem közismert idegen szavakat, ha ezt nem tudjuk megtenni, az első említéskor magyarázzuk!
A közlés nyelve: magyar, Times New Roman betűtípussal szedve.
Terjedelem: 20,1 – 41,1 ezer karakter, betűközzel.
Határidő: 2017. október 1.
Küldés: kerekesne.mayer.agnes@uni-eszterhazy.hu és kovacs.gyongyi@uni-eszterhazy.hu e-mail címekre.

Kérjük, hogy a tanulmányt az alább javasolt formátum szerint készítsék el.

A tanulmány címe (Címsor 1.) 12-es betűméretű, nagybetűs, félkövér, előtte és utána 24 pt a térköz.

Alatta szerepel a szerző(k) neve, 11-es betűmérettel, normál betűvel, utána 24 pt térköz..

Az ALCÍMEK (Címsor 2.): számozva, 11-es betűméret, normál nagybetű, előtte és utána 18 pt a térköz.

Az alcímen belül max. további egy címsor (Címsor 3.)  szerepel, 11-es betűméretű, félkövér kisbetű, középre igazítva előtte és utána 12 pt térköz.

Ábra-aláírások, táblázat-feliratok: sorszámozva, félkövér, dőlt betű, 10-es betűméret, előtte és utána 6 pt térköz az ábrák alatt, a táblázatok fölött.  A kötet belsejében csak fekete-fehér ábrák és képek lesznek, kivéve azt a néhány oldalt, ahol az ábra információ-tartalma csak színes kivitelben érvényesülhet. Lesz a kötetben néggyel osztható számú színes oldal, ahova a tanulmányhoz kapcsolódva, szemléletes színes képek helyezhetők el!

Szöveg: 11-es betűméret, a bekezdés első sora 1,25-ös behúzással.

Hivatkozások: A szövegben szerző(k), évszám első említéskor dőlt betű, (Kiss, 2009⁏ Kiss és Nagy, 2009⁏ Kiss és mtsai, 2009) a tanulmány végén, az irodalomjegyzékben családnév és keresztnév első betű, évszám zárójelben, kettőspont, cím, (folyóirat) kiadás adatai. Az internetes forrásoknál is adjuk meg a szerzőt, évszámot, címet a letöltés dátumát. Kerüljük a szerzőkhöz nem köthető források hivatkozását.

Az alábbiakban formázva illusztráljuk a leírtakat. Formátummásolóval könnyedén megformázhatjuk a saját tanulmányunkat.

KÉREM, TÖLTSE KI!

Publikáló szerzőinknek elküldjük a word sablont, amely formátummásolóval könnyedén használható.