II. Sajtakadémia 2021

Az első, nagy sikerű Sajtakadémia 2017 augusztusában nyitotta meg kapuit Gyöngyösön. A közel 200 résztvevő színvonalas előadásokat hallhatott a szakma múltjáról, a jogszabályi háttérről, megismerhetett jó gyakorlatokat az értékesítés vagy a marketing területéről, de képviseltette magát a tudományos világ is, így a mikrobiológiai-technológiai kérdések sem maradtak megválaszolatlanul. Az egész napos rendezvényt egy sajtgasztronómiai bemutató zárta, így nem véletlen, hogy a sajtos társadalom egyik leginkább emlegetett eseményévé vált a Sajtakadémia.

2021-re elérkezett az idő a folytatáshoz. Hasonlóan széles körű előadásokkal tervezzük a visszatérést, a hazai sajttal kapcsolatos kutatások mellett ugyanúgy bemutatásra kerülnek a jó gyakorlatok, a 2020-as év kihívásaira adott válaszok, a sajtbírálat, a gasztroturizmus és még számos terület.

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vállalkozása, terméke, innovációja vagy egyéb ötlete a sajtos nagyközönség számára is tanulsággal szolgálhatna és szívesen kiáll eléjük előadást tartani, nagy szeretettel nyitunk lehetőséget rá. Ebben az esetben, kérem vegye fel a kapcsolatot a Sajtakadémia főszervezőjével!

Plenáris előadók

  • Dr. Kukovics Sándor (Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet)
  • Dr Kókai Zoltán (MATE – Sajtok érzékszervi vizsgálata)
  • Dr. Juhász Katalin (MTA – Sajtfogyasztás néprajzi háttere, történelme)
  • Dr. Szakály Zoltán (Debreceni Egyetem – A magyar sajtok fogyasztói oldala)
  • Márkus Gyuláné (Mester szakoktató – Az első sajtmester vizsga tapasztalatai)
  • Kiss Ferenc (Sajtkészítő, Körösladány – Nyerstejes sajtok)
  • Szabó Sándor (Oktató, sajtkészítő – OKJ oktatás és szakképzés a sajtkészítésben)
  • Elek Szabolcs (Affineur, sajtkészítő, szaktanácsadó – Sajtkészítés Ausztriában – egyeztetés alatt)

Letölthető dokumentumok